Πασχαλινή ιερατική σύναξη

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου πραγματοποιήθηκε ιερατική σύναξη των κληρικών της περιφέρειας Ιρίνγκα, η οποία ξεκίνησε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Μηνά στο Κινταμάλι.  

Έπειτα, μέσα σε κλίμα χαράς, έλαβε χώρα η ιερατική σύναξη. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, αφού καλωσόρισε τους ιερείς, ανακοίνωσε τις επικείμενες χειροτονίες νέων κληρικών, παρουσίασε την πρόοδο του Ιεραποστολικού Έργου και αναφέρθηκε στα νέα ιεραποστολικά μέτωπα που η πρόνοια του Θεού άνοιξε σε ολόκληρη την έκταση της Κεντρικής Τανζανίας. Η σύναξη συνεχίστηκε με τη συζήτηση λειτουργικών, διοικητικών και ποιμαντικών ζητημάτων των ενοριών.

Μετά το πέρας της συνάξεως ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα, ενώ κάθε ιερέας έλαβε νάμα, θυμίαμα, καρβουνάκια και αλεύρι για την παρασκευή προσφόρου. Με κάθε δυνατό τρόπο η Επισκοπή Αρούσας προσπαθεί να καλύπτει όλες τις λατρευτικές και καθημερινές ανάγκες των κληρικών και του ποιμνίου της. Αυτό κατορθώνεται με τη βοήθεια όλων μας. Είμαστε ευγνώμονες στην αγάπη σας και σας παρακαλούμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε, όσο μπορούμε, αυτό τον ευλογημένο αγώνα υποστήριξης του Ιεραποστολικού Έργου στην Κεντρική Τανζανία!

Χριστός Ανέστη! – Αληθώς Ανέστη!