Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Κεντρική Τανζανία

Στην καταπράσινη από τις βροχές αφρικανική ύπαιθρο βρεθήκαμε την Παρασκευή της Διακαινησίμου Εβδομάδος και συγκεκριμένα στο χωριό Νιαμαχάνα για την πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής. Ο καιρός βροχερός, αλλά δεν εμπόδισε τους πιστούς να προσέλθουν στο Ναό, ούτε τις γυναίκες να προετοιμάσουν το φαγητό για την πανηγυρική τράπεζα. 

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχαν κληρικοί από τις γειτονικές ενορίες, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος προέβη στην εις Πρεσβύτερο χειροτονία του Διακόνου Θεoδώρου Chavala, ο οποίος κατάγεται από το συγκεκριμένο χωριό. Το κλίμα πανηγυρικό, με πολλή χαρά και ενθουσιασμό στις ψυχές και τα πρόσωπα όλων. Μόλις ακούστηκε η λέξη “Anastahili” (Άξιος) από τα χείλη του Επισκόπου, το εκκλησίασμα ξέσπασε σε χειροκροτήματα χαράς και οι φωνές των πιστών πλημμύρισαν τον Ναό.

Την ίδια ημέρα, ο Θεοφιλέστώστε ατος προεχείρισε Αναγνώστες τον κύριο Αιμιλιανό, από τη μακρινή Μπέγια της Τανζανίας, και τον Ζακχαίο, από το χωριό Μακουμπίκε της Ιρίνγκα. Οι δύο νέοι Αναγνώστες και μελλοντικοί κληρικοί της Επισκοπής Αρούσας διαμένουν στο Ιεραποστολικό μας Κέντρο και ζουν την κοινοβιακή ζωή μαζί με τους υπόλοιπους πατέρες, συμμετέχουν στις ιερές ακολουθίες και τα μαθήματα που πραγματοποιούνται και αναλαμβάνουν διάφορες διακονίες στους τομείς δράσης της Επισκοπής.   

Ευχόμαστε ο πατήρ Θεόδωρος να διακονήσει με ζήλο την Εκκλησία και η Χάρη του Θεού να είναι πλούσια στη ζωή του! Και οι δύο νέοι αναγνώστες να συνεχίσουν με τον ίδιο ενθουσιασμό την πορεία τους μέσα στην Εκκλησία και με τη Χάρη του Θεού και την ευχή του Θεοφιλεστάτου να αναδειχθούν, συν τω χρόνω, άξιοι κληρικοί για τη διακονία της Εκκλησίας και των ιθαγενών αδελφών μας!

Άξιοι! – Anastahili!

Μετά τη Θεία Λειτουργία παρατέθηκε πανηγυρική τράπεζα προσφορά της εθελοντικής ομάδας των ομογενών αδελφών μας από τη Γερμανία, οι οποίοι, με την καθοδήγηση της κυρίας Σάρας Αμανατίδου, συνδράμουν σε κάθε ανάγκη και είναι πάντοτε ένθερμοι υποστηρικτές του Ιεραποστολικού Έργου του Συλλόγου μας και κατ’ επέκταση της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Τους ευχαριστούμε και ευχόμαστε χρόνια πολλά και ευλογημένα στον καθένα προσωπικά και στις οικογένειές τους! Χριστός Ανέστη!