ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Ο Σύλλογός μας συστήθηκε τον Ιούλιο του 2017 με στόχο την ενίσχυση του Ιεραποστολικού Έργου στην Αφρική.

Στις 17 Νοεμβρίου 2016 η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εξέλεξε τον Ιερομόναχο Αγαθόνικο, αδελφό της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, ως πρώτο ποιμενάρχη της νεοσύστατης Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Έκτοτε, άρχισε ένα δύσκολο και πολυποίκιλο έργο προσφοράς και θυσίας στην Κεντρική Τανζανία, στην καρδιά της Αφρικής.

Η αγάπη και το ενδιαφέρον του Γέροντος Μαξίμου και των αδελφών της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, όπου εδράζεται ο Σύλλογός μας, αλλά και η ευλάβεια πολλών ευσεβών ανθρώπων προς το πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου π. Αγαθονίκου, οδήγησαν στην ίδρυση του Σωματείου «Ιεραποστολική Στέγη Άγιος Διονύσιος εν Ολύμπω», με στόχο την ενίσχυση του Ιεραποστολικού Έργου, για τη διάδοση του Ευαγγελίου και την υλική στήριξη των αναξιοπαθούντων αδελφών μας στην Αφρική.

Έκτοτε, με την αγάπη και τη συνδρομή των μελών, πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να  πραγματοποιούνται έργα αγάπης προς τους ιθαγενείς αδελφούς μας. Μα πάνω απ’ όλα, συμμετέχουμε στον αγώνα της διάδοσης του Ευαγγελίου, ώστε να δίνεται καθημερινά η μαρτυρία του Χριστού στη μακρινή Αφρική. Παράλληλα προσπαθούμε να ανταποκριθούμε και σε διάφορες ανάγκες στο εσωτερικό της χώρας μας.