ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ BAZAAR

Η αγάπη των μελών του Συλλόγου και το ενδιαφέρον τους για την προώθηση του έργου οδήγησαν στη διεξαγωγή φιλανθρωπικών bazaar, κατά τις εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Η εθελοντική προσφορά των μελών, κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων, είναι υποδειγματική και εκφράζει την αγαπητική διάθεση όλων για την στήριξη, υλική και πνευματική, των συνανθρώπων μας όπου γης! Τα προσφερόμενα είδη είναι δημιουργίες μελών του Συλλόγου και φίλων της Ιεραποστολής. Δείγμα της αγάπης και του ενδιαφέροντός τους για τη μεγάλη αξία της θυσιαστικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΛΑΜΠΑΔΩΝ

Με περισσή αγάπη και μεράκι εθελόντριες συμμετέχουν στην κατασκευή πασχαλινών λαμπάδων. Γυναίκες κάθε ηλικίας συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή με τη σκέψη ότι το ανέπσερο φως που θα ανάψει έστω και σε μία πασχαλινή λαμπάδα θα φωτίσει τη ζωή εκατοντάδων παιδιών. Η αγάπη τους για το έργο αποτυπώνεται στα όμορφα σχέδια με τα οποία στολίζουν τις λαμπάδες. Στην προσπάθεια αυτή είναι αρωγοί και πολλοί αδελφοί μας, οι οποίοι χωρίς να υπολογίζουν τον κόπο και την ταλαιπωρία ξεχύνονται σε πόλεις και χωριά, για να διανείμουν τις λαμπάδες, οι οποίες  μπορούν να γεμίσουν χιλιάδες ποτήρια με γάλα προσφέροντας ένα δυναμωτικό πρωινό στα παιδιά της Αφρικής πριν την έναρξη των σχολικών μαθημάτων.

ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑ

Η Ιεραποστολή είναι ένας σημαντικός τομέας, που δεν αφορά μόνο λίγους ρομαντικούς διακονητές. Είναι υπόθεση όλων μας. Πολλά παιδιά συγκινήθηκαν βλέποντας συνομηλίκους τους στην Αφρική να παίζουν με μπάλες φτιαγμένες από σχοινιά και κουρελάκια ή να περπατούν χωρίς παπούτσια στο δρόμο για το μισογκρεμισμένο σχολείο. Ανταποκρινόμενοι στο ενδιαφέρον των παιδιών διοργανώσαμε μια εκστρατεία ζωγραφικής με τίτλο ”ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ”. Μαθητές από την Ελλάδα θα στείλουν τις ζωγραφιές τους σε συνομηλίκους τους στην Τανζανία, οι οποίοι στη συνέχεια θα ανταποδώσουν με τις δικές τους δημιουργίες.

Μια δράση ιδιαιτέρως σημαντική με στόχο το μήνυμα της Ιεραποστολής να αγγίξει τις ευαίσθητες παιδικές χορδές της ψυχής τους παρέχοντάς τους κίνητρα να αγαπήσουν τον συνάνθρωπο και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για έναν καλύτερο κόσμο.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για την εξεύρεση οικονομικής βοήθειας, την προβολή του έργου του Συλλόγου και την πνευματική ενίσχυση των μελών πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και δράσεις ποικίλου περιεχομένου, που αποτελούν αφορμές συνάντησης των μελών και υποστηρικτών του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου.  

Ιερατικές συνάξεις και αφιερώματα

Συμπαραστάτης στο μεγάλο έργο της Ιεραποστολής, με διαρκή υποστηρικτική παρουσία προς το Σύλλογό μας, είναι και η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το έργο, έχοντας και ο ίδιος την εμπειρία της Ιεραποστολής και αναγνωρίζοντας τον πνευματικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα των ορθοδόξων ιεραποστολών. Μέσα από ιερατικές συνάξεις, ενημερωτικά σεμινάρια και αφιερωματικές εκδηλώσεις, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους στηρίζει το έργο του Συλλόγου και της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, σε μια συν-οδοιπορία για τη διάδοση του Ευαγγελικού Λόγου, με την ταπεινή σκέψη ότι «μια Εκκλησία ή είναι Ιεραποστολική ή δεν υπάρχει»!

Εσπερινές ομιλίες

Α) Εσπερίδα με ομιλητή τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, ο οποίος είναι συμπαραστάτης στο έργο της Ιεραποστολής και του Συλλόγου μας. Το έργο που με τη χάρη του Θεού επιτελεί στη μεγαλόνησο Κύπρο είναι τεράστιο, με πνευματικές και φιλανθρωπικές διαστάσεις, έχοντας ως κορυφαία δράση τη «Θεραπευτική Κοινότητα Αγία Σκέπη».

Β) Εσπερινή σύναξη με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος στηρίζει σταθερά το έργο της Ιεραποστολής στην Κεντρική Τανζανία με πολλή αγάπη προς το πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου. Άλλωστε είναι γνωστή η τεράστια πνευματική και φιλανθρωπική προσφορά της Μονής Βατοπαιδίου, η οποία ανα τους αιώνες πορεύεται έχοντας δύο σταθερούς πυλώνες δράσης, τον ησυχασμό και την ιεραποστολή.

Συνάξεις στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω

Η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, η Μονή της μετανοίας του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας κ. Αγαθονίκου, όπου και η έδρα του Συλλόγου μας, με το ενδιαφέρον και την αγάπη του Καθηγουμένου αυτής Γέροντος Μαξίμου και των λοιπών πατέρων, στα πλαίσια ομιλιών που διεξάγονται κάθε Κυριακή στο αρχονταρίκι της Μονής, αφιερώνει πολλές ομιλίες στο έργο και την αξία της Ιεραποστολής και συγκεκριμένα στο έργο που επιτελείται στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας με τη βοήθεια του Συλλόγου μας. Έχοντας μάλιστα και ο ίδιος ο Γέροντας την εμπειρία της Ιεραποστολής, διεξάγεται ένας διαρκής αγώνας για τη μετάδοση της φλόγας που καίει από αγάπη προς το έργο της Εκκλησίας και το συνάνθρωπο όπου γης!

Εκδηλώσεις σε συνεργασία με άλλους φορείς

Στα πλαίσια διεξαγωγής διαφόρων εκδηλώσεων και δράσεων αναπτύξαμε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων “Άγιος Διονύσιος εν Ολύμπω” της Ι.Μ. Κίτρους, τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Πιερίας “Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω”, τη Σ.Ε.Δ.Α.Π. Κατερίνης και τον Σύλλογο Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων Θεσσαλονίκης, παρέχοντας έτσι την ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους, διαφόρων ηλικιών, να γνωρίσουν το έργο του Συλλόγου μας και να γευθούν τη χαρά της προσφοράς και της εθελοντικής δράσης στον αγώνα για την επούλωση των καθημερινών “πληγών” των αναξιοπαθούντων αδελφών μας!