ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΡΙΝΓΚΑΣ

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΡΙΝΓΚΑΣ

ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ ΧΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ!

Η περιοχή της Ιρίνγκα είναι, ομολογουμένως, η πιο δύσκολη περιοχή της Τανζανίας. Η φτώχεια δεν είναι η μοναδική απειλή για τους αναγκεμένους αδελφούς μας. Πολλές μεταδοτικές ασθένειες, σπάνιες στην πλειοψηφία τους, στερούν τη ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας, αφήνοντας πίσω ορφανά-απροστάτευτα παιδιά.

Το Ιεραποστολικό Κέντρο της Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας στο Κινταμάλι Ιρίνγκας αποτελεί ασφαλές λιμάνι καταφυγής για χιλιάδες κατατρεγμένους και πονεμένους αδελφούς μας.

Καθημερινά δεκάδες παιδιά προσέρχονται, μετά τη λήξη των σχολικών μαθημάτων, για να παίξουν, να λάβουν ένα μικρό γεύμα και να νιώσουν τη θαλπωρή και τη ζεστασιά που ακτινοβολεί από το πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου π. Αγαθονίκου και δεν υπάρχει στις ταπεινές αχυροκαλύβες.

Με τη βοήθεια του Συλλόγου μας, το Ιεραποστολικό Κέντρο ανακαινίστηκε, ώστε οι δομές του να μπορούν ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Στο εσωτερικό του λειτουργεί ορφανοτροφείο θηλέων, ενώ πρόσφατα, κατά την ανακαίνιση, δημιουργήθηκε και ορφανοτροφείο αρρένων. Επίσης, διαμορφώθηκαν κατάλληλα χώροι εκμάθησης αγγλικών, κατήχησης και διεξαγωγής σεμιναρίων για τους ιερείς και τα λαϊκά στελέχη της Επισκοπής.

Πολύ σημαντική είναι και η ανακαίνιση των δύο Ιερών Ναών των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας( ο πρώτος ορθόδοξος ναός στην Τανζανία) και του Αγίου Γεωργίου και Παναγίας του Κύκκου, οι οποίοι μαζί με το παρακείμενο υπό ανέγερση μοναστήρι και την πολυκλινική δημιουργούν ένα άρτια οργανωμένο λειτουργικό σύνολο.

Το Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι αποτελεί σημείο αναφοράς για χιλιάδες ιθαγενείς αδελφούς μας κάθε ηλικίας, που προστρέχουν εκεί, για να βρουν ανάπαυση στις αμέτρητες δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουν.