ΥΓΕΙΑ – ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΡΙΝΓΚΑΣ»

Άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας πάσχουν ή χάνουν τη ζωή τους από ασθένειες όπως το AIDS, η ελονο­σία, ο τύφος, κ.λπ., με αποτέλεσμα ο αριθμός των ορφανών παιδιών να αυξάνει μέρα με τη μέρα. Τραγική είναι η περίπτωση των κοιλάρφανων παιδιών που οι μητέρες τους πεθαίνουν κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Για τον σκοπό αυτό ολοκληρώθηκε η δημιουργία πολυκλινικής, με τη συνδρομή της Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, επ’ ονόματι του Αγίου Νικολάου, στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι της Ιρίνγκα, για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων ιατρικών αναγκών εκατοντάδων ανθρώπων που προσέρχονται καθημερινά.  Η πολυκλινική εγκαινιάστηκε από τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, τον Μάιο του 2020, κατά την διάρκεια της ποιμαντικής του περιοδείας στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας.

Μέσω δράσεων του Συλλόγου μας συνεχίζεται ο αγώνας εξεύρεσης ιατρικών μηχανημάτων για τον εξοπλισμό αναγκαίων εργαστηριακών και άλλων τμημάτων που πρόκειται να δημιουργηθούν στην κλινική, όπως οφθαλμολογικό, γυναικολογικό, επειγόντων περιστατικών, μικροχειρουργικό, κ.α. Οι ασθενείς που προσέρχονται καθημερινά στην κλινική λαμβάνουν δωρεάν και τα απαραίτητα φάρμακα, τα οποία αγοράζονται με δωρεές μελών του Συλλόγου μας.

Στόχος μας είναι η δημιουργία κατά τόπους μικρών ιατρικών κέντρων σε διάφορα χωριά και η εξεύρεση δωρητών για την  αγορά κινητής μονάδας υγείας για την εξυπηρέτηση των ιατρικών αναγκών σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Τέλος, ένα καινοτόμο εγχείρημα, για το Σύλλογό μας, είναι η οικονομική στήριξη ιθαγενών ιατρών με στόχο τη μετάβασή τους στην Ελλάδα, προκειμένου να βιώσουν την ευρωπαϊκή ιατρική πραγματικότητα και να προσλάβουν επιπλέον εφόδια για τη διακονία των αναγκεμένων αδελφών μας στην Τανζανία.