ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Σύλλογός μας πρωταγωνιστεί στον τομέα της εκπαίδευσης με τις παρακάτω δράσεις:

  1. Ανέγερση σχολείων
  2. Δωρεά σχολικού εξοπλισμού (θρανία, πίνακες, φωτοτυπικά μηχανήματα)
  3. Υποτροφίες
  4. Σχολικά είδη
  5. Κατήχηση στα σχολεία
  6. Ανέγερση εκπαιδευτηρίου στην Αρούσα
  7. Μεταφραστικό Κέντρο στην Αρούσα
Ο Θεοφιλέστατος κ. Αγαθόνικος σε σχολείο τη λειτουργία του οποίου στηρίζει ο Σύλλογός μας

Η εκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για κάθε άνθρωπο και τα παι­διά της Αφρικής δεν πρέπει να απέχουν του αναφαίρετου δικαιώματος της σχολικής μορφώσεώς τους.

Στηρίζουμε την λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων, φροντίζουμε για τον εξοπλισμό τους, ενισχύουμε οικονομικά μαθητές/-τριες και φοιτητές/-τριες για την ολοκλήρωση των σπουδών τους και διοργανώνουμε επιμορφωτικά σεμινάρια(εκμάθηση ξένων γλωσσών και πληροφορικής, σεμινάρια κληρικών, μαθήματα λειτουργικής μουσικής).

Στην Τανζανία, από τα πρώτα σχολικά βήματα, η εκπαίδευση είναι επί πληρωμή, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη για την εγγραφή παιδιών φτωχών οικογενειών σε οποιαδήποτε βαθμίδα εκπαίδευσης. Με τη συνδρομή του Συλλόγου μας ενισχύονται οικονομικά μαθητές και φοιτητές, μέσω υποτροφιών, για την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Αξιοσημείωτο εί­ναι το γεγονός ότι αρκετά από τα παιδιά αυτά διαπρέπουν με τις επιδόσεις τους στα γράμματα.

Προγράμματα εκπαιδευτικής υιοθεσίας

Η Ιεραποστολική Στέγη Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω δημιούργησε προγράμματα εκπαιδευτικής υιοθεσίας για μαθητές γυμνασίου, λυκείου και φοιτητές στην Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της Αφρικής και όλου του κόσμου! Ας τους προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον…

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Τανζανίας ακολουθώντας τα βρετανικά πρότυπα, εφόσον η χώρα αποτελούσε αγγλική αποικία, απαιτεί την καταβολή διδάκτρων για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Το γεγονός αυτό αποτελεί τροχοπέδη για χιλιάδες παιδιά, τα οποία διακόπτουν το σχολείο ή δεν εγγράφονται ποτέ σε αυτό, γιατί οι οικογένειές τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις.

Πολλά μέλη του Συλλόγου μας και φίλοι της Ιεραποστολής από την Ελλάδα και το εξωτερικό εξέφρασαν την επιθυμία να ενισχύσουν οικονομικά ορισμένα παιδιά που διακονούν εντός της Εκκλησίας μας, με τη σκέψη ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Συμμεριζόμενοι την κραυγή αγωνίας των παιδιών της Τανζανίας για ένα καλύτερο ‘’αύριο’’ προβήκαμε στη δημιουργία προγραμμάτων εκπαιδευτικής υιοθεσίας, τα οποία περιλαμβάνουν τα δίδακτρα, την αγορά σχολικών ειδών, τη σίτιση και τη διαμονή των μαθητών, οι οποίοι παραμένουν εντός του σχολικού συγκροτήματος και εξέρχονται μόνο κατά το σαββατοκύριακο.

Παρακάτω αναγράφονται τα χρηματικά ποσά για τις σχολικές βαθμίδες στις οποίες ανταποκρίνονται τα προγράμματά μας:

  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ 700€
  • ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ 850€
  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 1100€

Ας βοηθήσουμε τα παιδιά της Τανζανίας να θέσουν στόχους και να τους πετύχουν αποσκοπώντας σε ένα καλύτερο μέλλον με αγάπη και οραματισμούς!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας…