ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Φιλανθρωπική δράση στο εσωτερικό της χώρας μας

Έχοντας γνώση της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας μας, σε μια περίοδο οικονομικής και πνευματικής κρίσης, δεν μπορούμε να στέκουμε ασυγκίνητοι μπροστά στις ανάγκες των αδελφών μας.

Οι δράσεις του Συλλόγου μας εντός Ελλάδος:

  • Συμπαράσταση αστέγων
  • Ενίσχυση κρατουμένων
  • Συνδρομή σε έκτακτες ανάγκες οικογενειών
  • Οικονομική στήριξη φοιτητών απόρων οικογενειών

Η αγάπη προς τους αδελφούς μας δεν γνωρίζει σύνορα, χρώμα και φυλή. Είναι διαρκής και πηγάζει από καρδιές ευαίσθητες που αγαπούν τον Θεό και το πλάσμα Του, τον άνθρωπο!

Ενίσχυση απόρων οικογενειών

Μία από τις δράσεις του Συλλόγου μας είναι η ενίσχυση απόρων οικογενειών. Διανέμονται τρόφιμα, φάρμακα και ενδύματα, σε μια διαρκή προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών αδελφών μας που βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα. Επίσης, συμμετέχουμε, όσο είναι δυνατόν, στα έξοδα των νοικοκυριών καλύπτοντας λογαριασμούς ενεργειακής κατανάλωσης, ύδρευσης κ.λπ. Σημαντική είναι και η συμβολή μας στην οικονομική στήριξη φοιτητών, οι οποίοι είναι μέλη απόρων οικογενειών, για την περάτωση των σπουδών τους με στόχο ένα ”καλύτερο” μέλλον.

Η δράση αυτή υλοποιείται με την προσωπική εργασία της κυρίας Ολυμπίας Κόιου, καθώς το ενδιαφέρον της για την υποστήριξη απόρων οικογενειών είναι τεράστιο και την ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Με χαμόγελο στη διακονία των συνανθρώπων μας!

Συνεργασία με άλλους φορείς και σωματεία

  • Θεραπευτική Ομάδα ”ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ”

Ο ξενώνας ”ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ” (Συμβουλευτική Υποστήριξη Εθισμένων – Σ.ΥΠ.Ε.) συνεστήθη με πρωτοβουλία της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, ως αποτέλεσμα της πολυετούς διακονίας του Ιερομονάχου Μακαρίου, αδελφού της Μονής, στον ”ευαίσθητο χώρο” της υποστήριξης εθισμένων ατόμων. 

Ο εθισμός, ως σύγχρονη κοινωνική μάστιγα, φαίνεται πως δεν έγκειται στις ουσίες ή τις εθιστικές συμπεριφορές, αλλά σε κάτι πολύ βαθύτερο που ανάγεται στον τρόπο σκέψης του ατόμου, τον τρόπο δηλαδή που φιλτράρει και επεξεργάζεται τα ερεθίσματα γύρω του και μέσα του. Το άτομο που βρίσκεται σε ενεργό εθισμό σιγά-σιγά καταλήγει έρμαιο των εμμονών και του καταναγκασμού. Στη «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – Σ.ΥΠ.Ε.» εφαρμόζεται ένα κλειστό, «στεγνό», χωρίς υποκατάστατα θεραπευτικό πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης των φιλοξενούμενων ατόμων. Το πρόγραμμα, διάρκειας έξι έως οκτώ μηνών, έχει αυστηρή δομή και βασίζεται σε έναν συνδυασμό θεραπευτικών τεχνικών που εφαρμόζονται από εξειδικευμένους ψυχολόγους – συμβούλους.

Ήδη από συστάσεώς της το 2010, η θεραπευτική ομάδα στεγάζεται στη Ν. Έφεσο Πιερίας και τα έξοδα λειτουργίας της καλύπτονται αποκλειστικά από δωρεές μελών, φίλων και χορηγών, που περιβάλλουν με ανιδιοτελή αγάπη το έργο της και βοηθούν στην ενίσχυσή του.  Σε αυτήν την κοπιώδη προσπάθεια, που δεν έγκειται μόνο στη σωματική, αλλά πρωτίστως στην ψυχική θεραπεία, η ομάδα που πλαισιώνει τη «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – Σ.ΥΠ.Ε.» προσδοκά να αθροίσει τη συνδρομή του κόσμου, ο οποίος με την οικονομική του ενίσχυση και την ηθική του συμπαράσταση μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα της δράσης της και να την καταστήσει τελικώς μια όαση στην έρημο των εξαρτήσεων. 

Κίνητρο συνέχισης της κοπιώδους προσπάθειας αποτελεί ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των ατόμων που, χάρη στη βοήθεια που τους προσφέρθηκε, χαίρονται πλέον την ελευθερία τους μακριά από τον ενεργό εθισμό και έχουν ενταχθεί ομαλώς στο κοινωνικό σύνολο. Το έργο που επιτελείται δεν είναι μόνο σωματικής θεραπείας, αλλά επίσης πνευματικής και ψυχικής.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της ομάδας ”ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ” στο Facebook 

  • ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 Ο Σύλλογος “Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης” ιδρύθηκε το 1979 στην πόλη της Κατερίνης για την υποστήριξη, περίθαλψη και κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία.

Ο Σύλλογός μας ενισχύει τη λειτουργία του μέσω δωρεών που στηρίζουν τις καθημερινές υλικές ανάγκες των ατόμων που φιλοξενούνται στις διάφορες δομές της Μέριμνας Παιδιού.

Εφαλτήριο για τη δημιουργία αυτής της συνεργασίας υπήρξε το όραμα για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, για μια κοινωνία ανοιχτή σε όλους χωρίς διακρίσεις.