Όταν τα όνειρα πραγματοποιούνται…

Ο Παντελής κατάγεται από την Ιρίνγκα της Τανζανίας. Είναι από τα ενεργά νεανικά στελέχη της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Διακονεί στο δεξιό αναλόγιο του Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αρούσας, φροντίζει για την ευπρέπεια του ναού και στηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία και δράση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας κ. Αγαθονίκου. 

Ο Παντελής είναι κι αυτός ένα παιδί – θύμα της τραγικής αφρικανικής πραγματικότητας. Από την παιδική του ηλικία έζησε την ορφάνια και εργάστηκε σκληρά με την μητέρα του και τα αδέρφια του για την επιβίωση της οικογένειάς τους. Ο πανάγαθος Θεός επιβράβευσε τους κόπους του μικρού Παντελή και σήμερα τον καμαρώνουμε πτυχιούχο του τμήματος πληροφορικής του πανεπιστημίου της Αρούσας. 

Στον αγώνα του Παντελή στάθηκε αρωγός ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας κ. Αγαθόνικος, ο οποίος επαγρυπνεί για την πνευματική και κατ’ άνθρωπον πρόοδο των πνευματικών του παιδιών. Σταθερός συμπαραστάτης στην προσπάθεια αυτή στάθηκε και η Ιεραποστολική Στέγη Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω μέσω της χορήγησης υποτροφίας για την περάτωση των σπουδών του.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την πρόοδο του χαριτωμένου αυτού παιδιού μας και ευχόμαστε ο πανάγαθος Θεός να του χαρίζει πλούσια την χάρη Του! Ας συνεχίσουμε να στηρίζουμε με τον ίδιο ζήλο τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες του Συλλόγου μας, διότι η επένδυση στην εκπαίδευση θέτει στερεά θεμέλια για ένα λαμπρό μέλλον. Άλλωστε όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση.