Μνημόσυνο για τον γιατρό μας…

Την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού γιατρού μας Λουκά Ngallah στο ιεραποστολικό κέντρο Ιρίνγκας. Κλήρος και λαός της Επισκοπής Αρούσας συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία προσευχόμενοι υπέρ αναπαύσεως του γιατρού μας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας κ. Αγαθονίκου ο μακαριστός Λουκάς άφησε πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, όσον αφορά τη λειτουργία της κλινικής. Εκτός όμως από τα ιατρικά του καθήκοντα ήταν στενός συνεργάτης του Θεοφιλεστάτου σε όλους τους τομείς του ιεραποστολικού έργου της Επισκοπής. Οι παρεμβάσεις του καίριες και αποτελεσματικές έδιναν λύση σε πολλά προβλήματα που εμφανίζονταν. Παρ’ όλα αυτά είμαστε σίγουροι πως από τον ουρανό θα προσεύχεται για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ελπίζουμε πως ο Θεός θα λυπηθεί αυτή την πονεμένη γωνιά της γης και θα συνεχιστεί η προσφορά ιατρικής φροντίδας σε όλους του πάσχοντες αδελφούς και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε φαγητό σε όλους τους πιστούς και σε όσους προσήλθαν στο ιεραποστολικό κέντρο, για να προσευχηθούν για τον αδελφό μας Λουκά.