Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε…

Μέσα στη χαρμόσυνη πασχαλινή περίοδο, στον απόηχο της Διακαινησίμου Εβδομάδος, το Ιεραποστολικό μας Κέντρο γέμισε και πάλι με κατηχούμενους από όλη σχεδόν την περιφέρεια της Ιρίνγκα, οι οποίοι προσήλθαν, για να λάβουν το Άγιο Βάπτισμα από τα χέρια του Επισκόπου τους.

Τι και αν οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές; Κανένας τους δεν ήθελε να ματαιώσει τη συνάντηση με τον Χριστό, την είσοδό τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Μικροί και μεγάλοι περίμεναν υπομονετικά μέχρι να έρθει η σειρά τους και τότε η καρδιά τους πλημμύριζε από χαρά.

Μετά το πέρας του Μυστηρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος καλωσόρισε τους νεοφώτιστους στη μεγάλη οικογένεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας συμβουλεύοντάς τους να είναι στερεωμένοι στην πίστη τους και να θυμούνται αυτή την ημέρα ως την πνευματική τους αναγέννηση, που τους έφερε κοντά στον Χριστό!

Οι βαπτίσεις στην Αφρική έχουν κάτι το ξεχωριστό. Δεν είναι εύκολο να βαπτίζεις σε μια στιγμή 100, 200 ή και περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, αυτό που μένει στην ψυχή είναι μια ανεξήγητη πληρότητα και όχι κούραση και συνάμα μια χαρά που σε κάνει να ξεχυθείς σε όλα τα χωριά και να προσκαλέσεις όλους να έρθουν να γευθούν τη χαρά της Ορθοδοξίας. Αυτό κάνουν οι ιερείς και οι κατηχητές μας. Συνεχίζουν με αμείωτο ζήλο να οργώνουν όλη την περιφέρεια της Ιρίνγκα και με την ευχή του Επισκόπου τους κατηχούν και φωτίζουν τις ψυχές των απλών ανθρώπων.

Στο τέλος, παρατέθηκε τράπεζα για όλους τους νεοφώτιστους και τους παρευρισκόμενους προσφορά:

· Κυρίας Δέσποινας υπέρ υγείας Δέσποινας Ευαγγελίας και υπέρ αναπαύσεως των συγγενών της.
· Ανωνύμου υπέρ υγείας Ζήση-Διονύση και υπέρ αναπαύσεως Γεωργίου, Φανής και Στεργιανής.