Σύναξη παπαδιών στο Ιεραποστολικό μας Κέντρο

Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 έλαβε χώρα στο Ιεραποστολικό μας Κέντρο, κατόπιν ευλογίας του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου, η καθιερωμένη ετήσια σύναξη των παπαδιών της Επισκοπής.

Οι παπαδιές είναι οι στυλοβάτριες του Ιεραποστολικού Έργου της Εκκλησίας μας. Με πολύ ζήλο συμμετέχουν στη διακονία της κατήχησης, οργανώνουν τις χορωδίες των ενοριών και φροντίζουν την καθαριότητα των ναών. Η σημερινή σύναξη ήταν μια ευκαιρία να συζητήσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα αλλά και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την πρόοδο του ιεραποστολικού έργου.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί καθίσαμε στο κοινό τραπέζι κάτω από τη σκιά ενός δέντρου διεξάγωντας μια φιλική συζήτηση για τις οικογένειες τους και την πρόοδο των παιδιών τους. Στο τέλος, κάθε πρεσβυτέρα έλαβε λειτουργικά και πατερικά βιβλία που έχουν μεταφραστεί στα Σουαχίλι, σχολικά είδη για τα παιδιά τους και ρούχα για όλα τα μέλη των οικογενειών τους, τα οποία απέστειλε η δική σας αγάπη με το κοντέινερ που πριν από λίγους μήνες παραλάβαμε.