Όλοι μαζί γευθήκαμε το νερό

Με τη χάρη του Θεού, τις ευχές του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου και την αμέριστη συμπαράσταση όλων των φίλων της Ιεραποστολής μια νέα γεώτρηση διανοίχτηκε στη γη της Τανζανίας, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου στο χωριό Ντούλι.

Οι πιστοί μας περίμεναν με ανυπομονησία, καθώς από νωρίς το πρωί είδαν τα μηχανήματα να καταφθάνουν. Αφού τελέσαμε τον Αγιασμό και ευλογήθηκε το έργο, όλοι μαζί προσκαρτερούσαμε τις πρώτες σταγόνες. Μάλιστα τα μικρά παιδιά ετοιμάζονταν να γευθούν πρώτα το καθαρό νεράκι, αλλά μια έκπληξη μας περίμενε όλους. Φτάνοντας στα 120 μέτρα βάθος μια μεγάλη ποσότητα νερού εκτινάχθηκε και μας έκανε όλους μούσκεμα. Οι πρώτες εκφράσεις «δόξα τω Θεώ» ακούστηκαν αμέσως, αλλά στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι γελούσαμε για αυτή τη μεγάλη δωρεά και για το γεγονός ότι «όλοι μαζί» γεύθηκαμε «πρώτοι» το καθαρό νεράκι.

Έπειτα, στο σημείο προσήλθε και ο Πρόεδρος του χωριού, ο οποίος ευχαρίστησε την Εκκλησία μας για τις πάμπολλες δωρεές (σχολικά είδη, γεύματα, ρούχα, παπούτσια) προς τους ορθόδοξους πιστούς αλλά και όλους τους κατοίκους της περιοχής. Συγκινημένος για το νέο αυτό έργο, την εύρεση καθαρού νερού, συνεχώς εξέφραζε τις ευχαριστίες του προς τον Θεοφιλέστατο και όλους τους δωρητές από τη μακρινή για αυτούς Ελλάδα, που δεν ξεχνάνε τους Αφρικανούς αδελφούς τους.