Σήμερον συνέχει τάφος… Μεγάλη Παρασκευή στην Τανζανία

Οι Μεγάλες Ώρες, η Αποκαθήλωση, τα Εγκώμια και η Περιφορά του Επιταφίου στο Ιεραποστολικό Κέντρο Ιρίνγκας της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. 

Από νωρίς το πρωί της μεγάλης Παρασκευής τα μικρά παιδιά ξεχύθηκαν σε κάθε γωνιά του χωριού Κινταμάλι, για να μαζέψουν τα λουλουδάκια του Επιταφίου. Μπορεί εδώ οι στολισμοί να μην είναι φανταχτεροί, αλλά γίνονται με χαρά και ενθουσιασμό. Έπειτα, η στιγμή της Αποκαθήλωσης και η τοποθέτηση του Αγίου Σώματος στον Επιτάφιο… Γονυκλινείς, μικροί και μεγάλοι, παρακολουθούσαν με συντετριμμένες τις καρδιές! Σε τον αναβαλλόμενον το φως… Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας κ. Αγαθόνικο, μαζί με τους ψάλτες του Ιεραποστολικού Κέντρο, έψαλλαν το κατανυκτικότατο αυτό τροπάριο μεταφέροντας όλους πραγματικά στα Ιεροσόλυμα, μπροστά στο Γολγοθά και τον Ζωοδόχο και Τάφο. 

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής όλοι οι πιστοί μαζί με τον Επίσκοπο και τους ιερείς ψάλλανε τα εγκώμια και συμμετείχαν με πολλή κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου, όπου αναπέμφθηκαν οι κατάλληλες δεήσεις με τον Ποιμενάρχη κ. Αγαθόνικο να εύχεται Καλή Ανάσταση σε όλους! Με ευλάβεια μικροί και μεγάλοι πέρασαν κάτω από τον Επιτάφιο παρακαλώντας τον Κύριο για τη σωτηρία όλου του κόσμου!

Καλή Ανάσταση!