Προγράμματα εκπαιδευτικής υιοθεσίας

Η Ιεραποστολική Στέγη Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω δημιούργησε προγράμματα εκπαιδευτικής υιοθεσίας για μαθητές γυμνασίου, λυκείου και φοιτητές στην Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της Αφρικής και όλου του κόσμου! Ας τους προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον…

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Τανζανίας ακολουθώντας τα βρετανικά πρότυπα, εφόσον η χώρα αποτελούσε αγγλική αποικία, απαιτεί την καταβολή διδάκτρων για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Το γεγονός αυτό αποτελεί τροχοπέδη για χιλιάδες παιδιά, τα οποία διακόπτουν το σχολείο ή δεν εγγράφονται ποτέ σε αυτό, γιατί οι οικογένειές τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις.

Πολλά μέλη του Συλλόγου μας και φίλοι της Ιεραποστολής από την Ελλάδα και το εξωτερικό εξέφρασαν την επιθυμία να ενισχύσουν οικονομικά ορισμένα παιδιά που διακονούν εντός της Εκκλησίας μας, με τη σκέψη ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

Συμμεριζόμενοι την κραυγή αγωνίας των παιδιών της Τανζανίας για ένα καλύτερο ‘’αύριο’’ προβήκαμε στη δημιουργία προγραμμάτων εκπαιδευτικής υιοθεσίας, τα οποία περιλαμβάνουν τα δίδακτρα, την αγορά σχολικών ειδών, τη σίτιση και τη διαμονή των μαθητών, οι οποίοι παραμένουν εντός του σχολικού συγκροτήματος και εξέρχονται μόνο κατά το σαββατοκύριακο.

Παρακάτω αναγράφονται τα χρηματικά ποσά για τις σχολικές βαθμίδες στις οποίες ανταποκρίνονται τα προγράμματά μας:

  • ΓΥΜΝΑΣΙΟ 700€
  • ΛΥΚΕΙΟ 850€
  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 1000€

Ας βοηθήσουμε τα παιδιά της Τανζανίας να θέσουν στόχους και να τους πετύχουν αποσκοπώντας σε ένα καλύτερο μέλλον με αγάπη και οραματισμούς!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας…