Στηρίζοντας τους μαθητές μας στην Κεντρική Τανζανία

Η Ιερά Επισκοπή Αρούσας, με τη βοήθεια του Συλλόγου μας, συνεχίζει να στηρίζει χιλιάδες μαθητές των φτωχών χωριών της Ιρίνγκα. Εθελοντές του ιεραποστολικού μας κέντρου με υπεύθυνη τη μοναχή Ειρήνη μετέβησαν στο χωριό Ιμπόγκο και μοίρασαν σχολικά είδη και παπούτσια. Εντύπωση προκάλεσαν δύο παιδάκια που αντί για σχολικές τσάντες είχαν τσουβάλια, για να κουβαλάνε τα λιγοστά βιβλία και τα τετράδιά τους. Με χαρά δέχθηκαν τις σχολικές τσάντες που με αγάπη τους πρόσφερε η αδελφή Ειρήνη.

Τα προσωπάκια των μικρών μας φίλων πλημμύρισαν από χαμόγελα και συνεχώς ευχαριστούσαν τους ”άγνωστους” φίλους από την Ελλάδα που τους αγαπάνε και στηρίζουν τα όνειρά τους για ένα καλύτερο αύριο. Είναι γεγονός πως στην Αφρική ακόμη και ένα τετράδιο μπορεί να γίνει πρόξενος χαράς που ούτε τα ακριβότερα δώρα δεν μπορούν να προσφέρουν.

Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν ορισμένα γεύματα σε διάφορα χωριά της περιοχής στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε τις εκατοντάδες άπορες οικογένειες και να προσφέρουμε σε μικρούς και μεγάλους ένα πιάτο μαγειρεμένου φαγητού, το οποίο δεν αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους, αλλά σπάνια εξαίρεση.

Τα σχολικά είδη και τα γεύματα ήταν προσφορά των αδελφών μας:

  • Βασιλείου και Χαράς Μέρτζου εις μνήμην των γονέων τους Γεωργίου, Χαρίλαου, Ευαγγελίας και Χαρούλας
  • Μιχαήλ και Ιουλίας εις μνήμην της μητρός τους Μαρίας, του πατρός τους Χρήστου και του πνευματικού του πατρός Ιερέως Ιωάννου Πρασσά
  • Ανωνύμου υπερ αναπαύσεως Φεβρωνίας, Περικλή, Ιφιγένειας και Γεωργίου.