Μια νέα ενορία στην Τανζανία

Ένα χρόνο πριν μας επισκέφθηκε στην Αρούσα μια ομάδα ανθρώπων από την πόλη Σινγκίντα, στα δυτικά της Τανζανίας, με σκοπό να γνωρίσουν την αληθινή πίστη. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε επισκεφθήκαμε πολλές φορές την περιοχή τους και αυτοί ήρθαν πάλι κοντά μας, προκειμένου να κατηχηθούν σωστά και να προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να λάβουν το Άγιο Βάπτισμα. Ένας από αυτούς, παλιός ορθόδοξος πιστός, χειροτονήθηκε και διάκονος και στο μέλλον θα είναι ο λειτουργός ιερέας της νέας αυτής ορθόδοξης κοινότητας.

Ένας χρόνος πέρασε από την πρώτη γνωριμία μας. Η ανάγκη ανέγερσης ναού για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών των νέων πιστών ήταν απαραίτητη, αφού η περιοχή αυτή απέχει από την Αρούσα γύρω στα 400 χιλιόμετρα. Η πρώτη σκέψη ξεπρόβαλε δειλά, αλλά προχωρόντας με πίστη στο θέλημα του Θεού, αφού άλλωστε το δικό Του χέρι χάραξε το δρόμο για την πορεία μας προς την πόλη της Σινγκίντα, και προσβλέποντας στη διαρκή υποστήριξη όλων των μελών του Συλλόγου μας, πήραμε την απόφαση για την ανέγερση Ναού προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου.

Τότε ήταν που χτύπησε το τηλέφωνο του Συλλόγου. Από την άλλη της γραμμής ακούστηκε μια φωνή που έφερε το χαρμόσυνο νέο. Ο δωρητής βρέθηκε και ο Άγιος Νεκτάριος θεμελιώθηκε στη Σινγκίντα και στις καρδιές των εκεί κατηχουμένων, με πρωτοστάτη στο έργο τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ολοκληρώνονται οι οικοδομικές εργασίες, ενώ πλησίον του Ιερού Ναού έχει ξεκινήσει η κατασκευή βαπτιστήριου για τις ομαδικές βαπτίσεις των κατηχουμένων.

Τα γεγονότα αυτά μας ενθαρρύνουν, ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον ευλογημένο αγώνα της Ιεραποστολής, βάζοντας ο καθένας το λιθαράκι του για το χτίσιμο Ναών και καταθέτοντας ένα κομμάτι της καρδιάς μας, το οποίο τροφή για τον πεινασμένο, νερό για το διψασμένο, φάρμακα για τον πονεμένο. Ας στηρίξουμε όλοι μαζί την Ορθόδοξη Ιεραποστολή, ώστε το Φως της Γεννήσεως του Χριστού να λάμψει σε κάθε γωνιά της Αφρικής και όλου του κόσμου.