Χριστούγεννα στην Τανζανία

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων εορτάστηκε με ιδιαίτερη κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια ανά τον κόσμο. Όλοι μας συνταχθήκαμε στους Ναούς, για να προσκυνήσουμε τον τεχθέντα Κύριο! Έτσι και στην Αφρική, οι αδελφοί μας γιόρτασαν ταπεινά και σεμνά τα Χριστούγεννα. Πόσες αχυροκαλύβες άραγε γίνανε και πάλι μια φάτνη για τον Κύριο της Δόξης; Τι ομορφιά! Τι συγκίνηση! Μα δεν είναι μόνο οι αχυροκαλύβες… Είναι οι ταπεινές καρδιές των νεοφώτιστων αδελφών μας που γίνονται φάτνη και σπάργανα για τον Χριστό μας! 

Με αυτή την απλότητα αλλά και συνάμα με την ουράνια λαχτάρα συγκεντρώθηκαν και οι πιστοί σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αρούσας, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου, από το Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι και από τον νεόδμητο Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Σινγκίντας. Στην ενορία της Σινγκίντα( νέα περιοχή ιεραποστολικής δράσης της Επισκοπής) τελέστηκαν τα θυρανοίξια του Ναού και ο καθιερωμένος Αγιασμός.

Παράλληλα με τη Θεία Λειτουργία και την κατήχηση των πιστών στο μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου, δεν μπορούσαν να παραληφθούν και οι καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων. Άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε όλους τους εν ανάγκη ευρισκομένους αδελφούς μας, για τους οποίους η κάθε ημέρα είναι Χριστούγεννα και πάντοτε έχουν ανάγκη από τη βοήθειά μας. Για την κάλυψη των αναγκών όσο το δυνατόν περισσότερων οικογενειών διανεμήθηκαν δέματα τροφίμων και πραγματοποιήθηκαν συσσίτια σε όλες τις προαναφερόμενες ενορίες.

Τα δέματα αγάπης και τα γεύματα ήταν προσφορά των αδελφών μας:

  • Της ιεραποστολικής ομάδας της Σάρρας Αμανατίδου από τη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. 
  • Δοξάκη Δεγρένη υπέρ αναπαύσεως της αδελφής του Χριστίνας.
  • Ανωνύμου υπέρ αναπαύσεως Αστεριού, Φεβρωνίας, Γεωργίου, Περικλή και Ιφιγένειας.
  • Ανωνύμου εις μνήμην Αντώνιου.