Ευχές στη μανούλα των ορφανών…

Σήμερα, στις 5 Μαΐου, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, εορτάζει την ονομαστική της εορτή η μοναχή Ειρήνη από την Ρουμανία, η ακούραστη μανούλα των ορφανών της Ιρίνγκα. Η αδελφή Ειρήνη τα τελευταία χρόνια διακονεί, ή μάλλον προσφέρει τον εαυτό της, στην υπηρεσία των αδελφών μας στην Κεντρική Τανζανία. Υποδέχεται κάθε άνθρωπο στο ιεραποστολικό κέντρο του Κινταμάλι, φροντίζει για τις ανάγκες των ορφανών παιδιών την περιοχής, για το φαγητό τους, για την ένταξή τους σε κάποιο σχολείο ακόμη και για την φαρμακευτική τους περίθαλψη, με την ευλογία και τις ευχές του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Αγαθονίκου. 

Η μνήμη της Αγίας Ειρήνης εορτάστηκε στον ομώνυμο ναό στο χωριό Mkoga της περιφέρειας Iringa όπου προσφέρθηκε και το καθιερωμένο συσσίτιο μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας. Το εορταστικό γεύμα ήταν προσφορά:

  •  της οικογένειας Ι. & Θ. Π. υπέρ υγείας Ιωάννου, Θεοδούλης, Λαμπρινής, Δημητρίου, Φωτίου, Αναστασίου, Ιωάννου, υπέρ αναπαύσεως Αναστασίου και υπέρ τεκνοποίησης της δούλης του Θεού Λαμπρινής
  • της αδελφής μας Θεοδώρας Σταφίδα εις μνήμην Ιωάννου, Ξανθής, Αθανασίου, Θεοδώρας και Νικολάου.