Η πανήγυρις των πανηγύρεων στην Κεντρική Τανζανία…

Η πανήγυρις των πανηγύρεων, το Άγιο Πάσχα, εορτάστηκε με περισσή λαμπρότητα στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Ο αναστάσιμος χαιρετισμός Χριστός Ανέστη αντήχησε σε όλες τις ενορίες. Μικροί και μεγάλοι γεύτηκαν τη χαρά της Αναστάσεως και αυθόρμητα τα πρόσωπα όλων πλημμύρισαν με φως. Η λύπη και η στεναχώρια έδωσαν τη θέση τους στο χαμόγελο και την ελπίδα. Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για μια ζωή ανακαινισμένη εν Χριστώ!

Όλοι μαζί οι αδελφοί μας ψάλλανε το Χριστός Ανέστη στα σουαχίλι αλλά και στα ελληνικά, δημιουργώντας μια πανηγυρική και συνάμα κατανυκτική ατμόσφαιρα. Επίσης, αναγνώσθηκε και η πασχαλινή εγκύκλιος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, μεταφέροντας το μήνυμα του πατέρα της Αφρικής σε όλες τις γωνιές της Κεντρικής Τανζανίας.

Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Ιεραποστολικό Κέντρο Ιρίνγκας προσφέρθηκε τράπεζα αγάπης σε πλήθος πιστών, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν εκατοντάδες παιδιά. Πολλοί ήταν οι αδελφοί μας που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στην διεξαγωγή της πασχαλινής τράπεζας για τους ιθαγενείς στην Κεντρική Τανζανία δωρίζοντας χρήματα εις μνήμην προσφιλών τους προσώπων ή υπέρ υγείας των οικείων τους. Το πασχαλινό γεύμα ήταν προσφορά:

  • της ιεραποστολικής ομάδας από την Γερμανία υπέρ υγείας: Δημητρίου – Άννας, Ανωνύμου, Θεοδώρου – Ειρήνης, Γεωργίου – Άρτεμις, Διαμαντή – Ζωής, Εμμανουέλα – Φωτεινής, Άρη – Άννας, Αριστομένη – Φρειδερίκης, Ελευθερίας, Ιωάννου – Αικατερίνης, Δημητρίου – Θεοφανούς, Νικολάου – Παρθένας, Προδρόμου – Άννας, Φωτίου – Μαρίας, Παναγιώτου – Μαρίας, Αβραάμ – Ευδοκίας, Νικολάου – Φωτεινής, Αναστασίου – Αφροδίτης, Σταύρου – Βαρβάρας, Φωτίου – Βιολέτας, Δημητρίου – Σάρας και των τέκνων και των οικείων αυτών,
  • του Πολιτιστικού Συλλόγου “Άγιος Δημήτριος” Πτελέας Δράμας,
  • της κυρίας Δέσποινας από το Ηράκλειο Κρήτης εις μνήμην των συγγενών της.