Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Ιεραποστολικό μας Κέντρο

Μια πανέμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή έλαβε χώρα στο Ιεραποστολικό μας Κέντρο αφιερωμένη στα παιδάκια μας, τα οποία πρωταγωνίστησαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Η εκδήλωση άνοιξε με το Απολυτίκιο των Χριστουγέννων, το οποίο έψαλλαν αγόρια και κορίτσια που στελεχώνουν τους ψαλτικούς χορούς της Επισκοπής Αρούσας. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν χοροί και αυτοσχέδια τραγούδια των παιδιών των κατηχητικών συνάξεων του Ιεραποστολικού Κέντρου, αφιερωμένα στην αγάπη και την ενότητα. Δεν παρέλειψαν βέβαια να τραγουδήσουν και στίχους αφιερωμένους στον Επίσκοπό τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας κ. Αγαθόνικος διένειμε σε όλα τα παιδιά δώρα με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων. Την παράταση ωστόσο έκλεψαν και πάλι τα μικρά αγγελούδια της Τανζανίας, τα οποία αισθανόμενα την αγάπη του Επισκόπου τους του πρόσφεραν και αυτά δωράκια, που είχαν ήδη ετοιμάσει για την περίσταση. Πανέμορφες στιγμές, μοναδικές, τις οποίες ζει κανείς παρέα με τις απλοϊκές ψυχές των αδελφών μας στην Αφρική.

Τα δώρα ήταν προσφορά των αδελφών μας από τη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, από την ομάδα της αδελφής μας Σάρας, που πάντοτε βρίσκονται στο πλευρό μας και ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές ημέρες δεν ξεχνάνε τα παιδάκια μας στην Τανζανία. Τα δώρα ήταν προσφορά εις μνήμην των αδελφών μας Χρήστου και Ευαγγελίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Μοναχή Αλεξία, η οποία με πολύ ζήλο διακονεί στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας, μεταφράζοντας βιβλία και εκκλησιαστικούς ύμνους.