Χριστούγεννα σε ένα χωριό της Ιρίνγκα

Η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων εορτάστηκε πανηγυρικά στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο χωριό Μλόα με αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν οι κάτοικοι του χωριού και μέλη της φυλής των Μασσάι. Τα μικρά παιδιά της ενορίας, μαζί με τους ψάλτες της Επισκοπής, ψάλλανε τους χριστουγεννιάτικους ύμνους και τα μέλη της Θείας Λειτουργίας δημιουργώντας ένα κλίμα κατανυκτικό και συνάμα πανηγυρικό. Στη διανομή του αντίδωρου οι πιστοί περικύκλωσαν τον Δεσπότη τους και με χορούς και τραγούδια εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την αγάπη του και ό,τι κάνει για την ενορία τους και το χωριό τους. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας κ. Αγαθόνικος στο σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον εφημέριο του Ναού, πατέρα Κοσμά, ο οποίος από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ανέστησε πνευματικά την ενορία με συχνές Θείες Λειτουργίες, κατηχητικά και συνάξεις νέων και ενηλίκων. Ο Θεοφιλέστατος πρόσφερε στον αγαθό αυτό λευΐτη μια δίπτυχη εικόνα της Παναγίας και του Κυρίου προς ευλογία του ιδίου και της πολύτεκνης οικογένειάς του!

Ακολούθως, η πανηγυρική ατμόσφαιρα μεταφέρθηκε στο προαύλιο του ναού, όπου προσφέρθηκε πανηγυρική τράπεζα και συνεχίστηκαν οι χοροί και τα τραγούδια από τους ιθαγενείς αδελφούς μας.

Το χριστουγεννιάτικο αυτό γεύμα ήταν προσφορά της Μοναχής Ειρήνης από τη Ρουμανία, η οποία αν και βρίσκεται για λίγο καιρό μακριά από τα αγαπημένα της παιδάκια, δεν τα ξεχνά και συνεχώς προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα στηρίζει και να εκφράζει την αγάπη της!