Υπαίθρια Θεία Λειτουργία στο χωριό Μλαμπαλάσι

Το σημερινό μας γεύμα στους αδελφούς μας στην Τανζανία ήταν μια ελάχιστη προσφορά αγάπης της οικογένειας Ιορδάνου και Αναστασίας Γκίση από την Γερμανία, για το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αδελφού τους Γεωργίου Παπαϊωάννου, αγιογράφου και ιεροψάλτου, από τα Γιαννιτσά. Το γεύμα παρατέθηκε μετά την υπαίθρια Θεία Λειτουργία στο χωριό Μλαμπαλάσι.

Ο Γεώργιος, πνευματικό τέκνο του Γέροντος Μαξίμου, αγάπησε από παιδί τον Χριστό και Τον έθεσε εξ αρχής ως βάση της ευλαβούς οικογενείας του. Υπηρέτησε στο αναλόγιο με την μελωδική φωνή του, διαπνεόμενη πάντα από την θερμή του πίστη, και την γεμάτη αγάπη για τον Χριστό και τους Αγίους μας καρδιά του. Οι αγιογραφίες του παραμένουν, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, δείγμα και παράδειγμα της βαθειάς του πίστης και του αδιαπραγμάτευτου ορθόδοξου ήθους του. Πολλές εικόνες του κοσμούν διάφορους ιερούς ναούς της Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας με πρώτο όλων το ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Μοναστηράκι μας στην Ιρίνγκα.

Ο Θεός να αναπαύει την ψυχούλα του και να δίνει παραμυθία στην σύζυγό του Σοφία και τα τρία τους παιδιά, Παρθένα, Χαράλαμπο και Κωνσταντίνα.