Μεγάλη χαρά για την πόλη της Αρούσας

Τους τελευταίους μήνες γίναμε αποδέκτες μεγάλης χαράς με την είσοδο στον ιερό κλήρο νέων φερέλπιδων κληρικών, οι οποίοι είναι έτοιμοι να διακονήσουν την Εκκλησία και το ιεραποστολικό έργο από οποιαδήποτε θέση.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αρούσας τελέστηκε, σε κλίμα συγκίνησης, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Ιωσήφ Chengula. Ο π. Ιωσήφ είναι έγγαμος κληρικός και απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Ναϊρόμπι Κένυας. Πρόκειται να διακονήσει, αρχικά, στην πόλη της Αρούσας, όπου είναι ιδιαίτερα αγαπητός. 

Στη χειροτονία συμμετείχαν πολλοί κληρικοί της Επισκοπής και πιστοί από την Αρούσα και την Ιρίνγκα, από όπου κατάγεται ο πατήρ Ιωσήφ. Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ομιλήσει περί της ιερωσύνης και συμβούλεψε κατάλληλα τον πατέρα Ιωσήφ, τον οποίο αξίζει να αναφέρουμε ότι γνωρίζει από την παιδική του ηλικία, όταν μετέβη για πρώτη φορά στην Τανζανία, ως Ιερομόναχος, το 2004. 

Ευχόμαστε η Χάρις του Θεού να εμπνέει τον πατέρα Ιωσήφ στην ιερατική του διακονία και να γίνει αφορμή σωτηρίας χιλιάδων ψυχών! Αμήν.