Θυρανοίξια στο μοναστήρι μας

Την Κυριακή 25 Μαΐου τελέστηκαν τα θυρανοίξια και ο αγιασμός της πρώτης πτέρυγας των κελλιών της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Κινταμάλι Ιρίνγκας. Της ακολουθίας του Αγιασμού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μολδαβίας κ. Θεοφάνης συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας κ. Αγαθόνικο. Μετά την απόλυση της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας μεταβήκαμε στο χώρο της ιεράς μονής, όπου τελέστηκε ο αγιασμός με την παρουσία πολλών πιστών. 

Μετά από πολυετείς εργασίες το μοναστήρι μας είναι έτοιμο να δεχθεί την πρώτη αδελφότητα, που θα αποτελέσει τον πυρήνα και την πνευματική αναφορά της ορθόδοξης παρουσίας στην περιφέρεια της Ιρίνγκα. Το έργο αυτό πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια πολλών δωρητών από την Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνδρομή της Μητρόπολης Μολδαβίας στην σταδιακή αποπεράτωση του έργου. Για τον λόγο αυτό ένα παρεκκλήσι του καθολικού της μονής είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παΐσιο Βελιτσκόφσκυ. 

Βέβαια το έργο αυτό δεν τελειώνει εδώ. Είναι ανάγκη να δημιουργηθούν κι άλλοι χώροι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των αδελφών και εργαστηριακοί χώροι για τα διακονήματα.