Τα παιδιά στέλνουν μήνυμα αγάπης με πινελιές και χρώματα

Ο τρόπος που τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον κόσμο είναι μοναδικός! Οι αθώες ψυχές τους βλέπουν πίσω από τα προβλήματα, ατενίζοντας το ουράνιο τόξο μετά την καταιγίδα! Μέσο έκφρασής τους η ζωγραφική, η οποία γεφυρώνει καρδιές ακόμη κι αν δεν μιλούν τις ίδιες γλώσσες. 
 
Με πολύ ενθουσιασμό εκατοντάδες μαθητές από την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και απέστειλαν τις δικές τους ζωγραφιές στα παιδιά της Τανζανίας. Η δράσης μας «Ζωγραφίζουμε για τα παιδιά της Τανζανίας» βρήκε ανταπόκριση από πολλά σχολεία και οικογένειες της χώρας μας.
 
Αυτές τις ημέρες επισκεφτήκαμε διάφορα σχολεία της περιφέρειας Ιρίνγκα και μεταξύ άλλων μοιράσαμε και τις ζωγραφιές που φέραμε από την Ελλάδα. Με το που άνοιγε ο φάκελος όλα τα παιδιά μαζεύονταν γύρω μας, για να πάρουν τη δική τους ζωγραφιά, τη ζωγραφιά που έφτιαξε κάποιος Έλληνας μαθητής για τον φίλο του στην Τανζανία. Παράλληλα, οι μαθητές των σχολείων που επισκεφτήκαμε ζωγράφισαν με τη σειρά τους για τους Έλληνες συνομηλίκους τους. Ανταλλαγή αγάπης, γιατί όλοι μοιραζόμαστε τον ίδιο κόσμο και ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό!
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, στους οποίους θα αποστείλουμε τις «αφρικάνικες» ζωγραφιές μόλις επιστρέψουμε στην Ελλάδα.