Ονομαστήρια Πατριάρχη Αλεξανδρείας και χειροτονία

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου εόρτασε τα ονομαστήριά του ο πνευματικός πατέρας όλης της Αφρικής. Ο απλούς Πατριάρχης της αγάπης, ο μεγάλος Ιεραπόστολος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’. Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κάιρο.

Ιδιαίτερη χαρά προξένησε σε όλους μας το γεγονός ότι ο Μακαριώτατος χειροτόνησε στο βαθμό του πρεσβυτέρου και προεχείρησε Αρχιμανδρίτη τον μέχρι πρότινος Διάκονο Ειρηναίο Απράκου από την Γκάνα, απόφοιτο της Πατριαρχικής Σχολής «Άγιος Αθανάσιος» Αλεξανδρείας. Ο πατήρ Ειρηναίος θα διακονήσει, κατόπιν εντολής του Πατριάρχη, στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Παράλληλα φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών την Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., όπου σπουδάζει με άριστες επιδόσεις με τη βοήθεια του Συλλόγου μας. 

Ως Ιεραποστολική Στέγη ευχόμαστε στον Μακαριώτατο έτη πολλά κι ευλογημένα, επ’ αγαθώ της Εκκλησίας και της Ιεραποστολής! Επίσης, στον πατέρα Ειρηναίο, η Χάρις του Θεού να ενοικεί στην καρδιά του, ώστε με ζήλο να διακονήσει το ιεραποστολικό έργο του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής!