Οδεύοντας προς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Στο χωριό Μανγκαλάλι βρεθήκαμε το Σάββατο του Λαζάρου προκειμένου να εορτάσουμε μαζί με τους εκεί πιστούς την Ανάσταση πριν από το Πάθος.

Από νωρίς το πρωί ο Ναός γέμισε με μικρούς και μεγάλους. Οι νέοι και οι νέες της χορωδίας του ναού μαζί με τον Πρωτοψάλτη του Ιεραποστολικού μας Κέντρου έψαλλαν τα τροπάρια της εορτής μεταφέροντας σε όλους τη χαρά και τον πανηγυρικό χαρακτήρα της ημέρας.

Στο κήρυγμα οι πιστοί άκουσαν για την Ανάσταση του Λαζάρου και λίγα πράγματα για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας διανεμήθηκαν σχολικά είδη στους μαθητές, σακούλες με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα σε κάθε οικογένεια και προσφέρθηκε γεύμα, δωρεά του αδελφού μας Χρήστου Παρτσενίδη από την Αυστραλία εις μνήμην Νικολάου. 

Τα μικρά παιδιά εξερχόμενα από την Εκκλησία άνοιγαν με ενθουσιασμό τις τσάντες τους και έδειχναν στις παρέες και στους γονείς τους τα δώρα. 

Τι άραγε χρειάζεται ένα παιδί, για να χαμογελάσει; Εμείς πως μπορούμε να σκορπίσουμε αυτά τα χαμόγελα; Σκορπίζοντας αγάπη… Η αγάπη είναι που ενώνει όλους τους ανθρώπους και αυτή είναι η μόνη διέξοδος από κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουμε. Ας τη σκορπίσουμε απλόχερα κατά τις Άγιες ημέρες που έρχονται!

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση!