Ο πρώτος Ισπανός εθελοντής στο Kινταμάλι

Ο Angel Sanchez Lazcano, αρχιτέκτων μηχανικός, που εργάζεται σε ένα από τα σπουδαιότερα αρχιτεκτονικά γραφεία, το Foster+Partners, επισκέφτηκε το Kινταμάλι και την Aρούσα.

Ο Ισπανός φίλος μας συγκινήθηκε από το ανθρωπιστικό μας έργο και την προσφορά στα παιδιά και προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει. Συγκεκριμένα, έχει αναλάβει, αφιλοκερδώς, τα σχέδια της τεχνικής σχολής, η οποία πρόκειται να δημιουργηθεί στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αρούσας και θα παρέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία στους νέους της περιοχής, ώστε μαθαίνοντας μία τέχνη, να μπορούν να εργαστούν και να ανταπεξέλθουν στις βιοποριστικές τους ανάγκες.

Κατά τη διαμονή του στο Κινταμάλι επισκέφτηκε απομακρυσμένα χωριά και συμμετείχε στη διανομή τροφίμων, που συνεχώς πραγματοποιείται στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας με την υποστήριξη της Ιεραποστολικής Στέγης. Επίσης, με μεγάλη προθυμία συμμετείχε στην εκπόνηση τοπογραφικών σχεδίων στο χωριό Νιαμιχού, όπου η Ιερά Επισκοπή Αρούσας έχει πάρει στην κατοχή της ικανοποιητική στρεμματική έκταση, στην οποία, χτίζονται σπίτια, με την επίβλεψη της Μοναχής Ειρήνης από τη Ρουμανία, και παραδίδονται σε πολυμελείς άπορες οικογένειες.
Ο Angel, όπως δήλωσε, συγκινήθηκε από την απλότητα των παιδιών, με τα οποία έπαιζε καθημερινά και τους πρόσφερε διάφορα παιχνίδια ως αναμνηστικά της γνωριμίας τους.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι έλαβε ειδική άδεια από την εργασία του για την εκπόνηση των τοπογραφικών σχεδίων, μιας και δεν επιτρέπεται να προχωρούν σε ιδιωτικές εργασίες. Επίσης, έλαβε δίμηνη άδεια άνευ αποδοχών, έτσι ώστε να ολοκληρώσει τα προαναφερθέντα σχέδια.