Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στο Ιμπόγκο

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο χωριό Ιμπόγκο της Ιρίνγκα. Είναι ο πρώτος ναός που ανήγειρε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος μετά την ενθρόνισή του. Οι κάτοικοι του χωριού πέρα από τις πολλές τους ανάγκες είχαν δώσει προτεραιότητα στην ανέγερση ναού παρά στη δημιουργία γεώτρησης ή στο κτίσιμο σχολείου. Η βαθιά τους πίστη, η απλότητα του χαρακτήρα τους και η αγάπη τους στο πρόσωπο του Επισκόπου κάνουν την κάθε επίσκεψή μας στο Ιμπόγκο ξεχωριστή.

Έτσι και αυτή τη φορά, βρεθήκαμε κοντά τους, για να εορτάσουμε τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο. Από νωρίς το πρωί οι πιστοί είχαν συγκεντρωθεί στο Ναό, για να υποδεχθούν τον Επίσκοπο και να βοηθήσουν στο μαγείρεμα του γεύματος που θα επακολουθούσε. Συγκίνηση προκάλεσαν τα μικρά παιδάκια που έτρεξαν να βρουν ξύλα για τις φωτιές, γιατί αυτά που υπήρχαν δεν ήταν αρκετά.

Στη Θεία Λειτουργία όλοι με μια φωνή ψάλλανε στον Κύριο και στη λιτανεία που ακολούθησε η χαρά τους ήταν απερίγραπτη. Έψαλλαν το Χριστός Ανέστη και το Απολυτίκιο του Αγίου Ιωάννου μέσα την ψυχή τους και η χαρά τους ξεχείλιζε και μεταδίδονταν προς κάθε κατεύθυνση.

Στο γεύμα που ακολούθησε συμμετείχαν όλοι. Προσήλθαν και μαθητές από κοντινό σχολείο και άλλοι κάτοικοι του χωριού, άλλωστε η Ορθόδοξη Ιεραποστολή δεν κάνει διακρίσεις σε θρησκείες και φυλές. Όλοι βρίσκουν παρηγοριά και αγάπη στη σκέπη της. Το γεύμα ήταν προσφορά των αδελφών μας:

· Βογιατζή Αικατερίνης υπέρ υγείας της οικογένειάς της και των συγγενών της.

· Κωσταδήμα Θεοδώρας εις μνήμην της μητρός της Αλεξάνδρας.