Μνημόσυνα και γεύματα στην Τανζανία

Η αγάπη όλων σας εδώ και χρόνια μας στηρίζει στο δύσκολο διακόνημα της παράθεσης συσσιτίων για εκατοντάδες ακόμη και χιλιάδες ανθρώπους στην μακρινή Τανζανία. Τα γεύματα αυτά δεν είναι αποκομμένα από τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και το πνευματικό έργο της Ιεραποστολής, αφού συνήθως παρατίθενται μετά τη Θεία Λειτουργία στα διάφορα χωριά και συνοδεύονται με μνημόσυνα προσφιλών προσώπων των δωρητών ή με Θείες Λειτουργίες υπέρ υγείας και βοηθείας.

Το υλικό και προσευχητικό σας ενδιαφέρον μας ενδυναμώνει, ώστε να συνεχίσουμε τον ευλογημένο αγώνα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, γιατί το κήρυγμα της πίστεως πρέπει να συνοδεύεται και από έργα αγάπης, για να γίνει ο λόγος του Θεού πράξη και παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

Την περασμένη Κυριακή 25 Φεβρουαρίου βρεθήκαμε στο χωριό Μακουμπίκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο και παρατέθηκε γεύμα προσφορά της οικογενείας Χρήστου Παρτσενίδη από την Αυστραλία υπέρ αναπαύσεως των δούλων του Θεού Νικολάου και Ιωάννη.

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη στο χωριό Ουέντα στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα και παρατέθηκε γεύμα προσφορά της οικογένειας Κατσιούλα εις μνήμην του πατρός τους Γεωργίου.