Ταξίδι αγάπης και προσφοράς

Το Ψυχοσάββατο η Εκκλησία μας θυμάται και τιμά όλους τους απ’ αιώνος κεκοιμημένους αδελφούς μας. Σε κάθε Ιερό Ναό τελείται Θεία Λειτουργία και διαβάζονται τα κόλλυβα υπέρ αναπαύσεως των ανθρώπων που δεν ζουν πλέον μαζί μας.
Έτσι και στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως όλων των κεκοιμημένων αδελφών μας, των μελών της Ιεραποστολικής Στέγης και των φίλων και δωρητών της Ιεραποστολής από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας κ. Αγαθόνικο. Την ίδια ημέρα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Ουέντα της Ιρίγκα προσφέρθηκε γεύμα δωρεά της δραστήριας ομάδας της αδελφής μας Σάρας Αμανατίδου από τη Στουτγκάρδη της Γερμανίας υπέρ αναπαύσεως προσφιλών τους προσώπων. Οι ομογενείς αδελφοί μας στη Γερμανία στηρίζουν το έργο του Συλλόγου μας και, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια όλος ο κόσμος, είναι πάντοτε δίπλα μας, σε κάθε μας προσπάθεια, για την κάλυψη των αμέτρητων αναγκών των αδελφών μας στην Τανζανία. Άλλωστε, η αγάπη και το αίσθημα προσφοράς προς τον πλησίον δεν γνωρίζουν σύνορα, γκρεμίζουν τα τείχη του εγωισμού και ωθούν τις καρδιές των ανθρώπων προς συνάντηση και διάκονο του πλησίον.
Επίσης, το γεύμα ήταν προσφορά ανωνύμου δωρητή για το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μητρός του Βασιλικής και του πατρός του Στυλιανού.
Τέλος, στον προαναφερθέντα Ιερό Ναό διανεμήθηκαν μπλουζάκια στα παιδάκια της ενορίας με τη βοήθεια των αδελφών μας από τη Γερμανία, τους οποίους ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας!