Ημέρα φωτισμού…

Με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας κ. Αγαθονίκου πραγματοποιήθηκαν οι βαπτίσεις 78 νέων μελών της Εκκλησίας μας στο Ιεραποστολικό Κέντρο Ιρίνγκας. Μικροί και μεγάλοι από διάφορα χωριά προσήλθαν, από νωρίς το πρωί, διανύοντας πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να λάβουν το Άγιο Βάπτισμα και να γίνουν μέλη της μεγάλης οικογένειας της ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που κατέφτασαν τρεις γυναίκες με τα παιδάκια τους. Έφτασαν στο Ιεραποστολικό Κέντρο τη στιγμή ακριβώς που ολοκληρώθηκε το Μυστήριο. Με πολύ πόθο ζήτησαν, αν ήταν δυνατόν, να τελέσουν επιπλέον βαπτίσεις για τα παιδάκια τους. Διήνυσαν απόσταση 4 ωρών με τα πόδια, γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο μεταφορικό μέσο από το χωριό τους. 4 ώρες περπατούσαν τα μικρά αγγελούδια για την προσωπική τους συνάντηση με τον Χριστό! Το αίτημά τους έγινε αμέσως δεκτό και με πολλή χαρά προσήλθαν στο βαπτιστήριο.

Στο τέλος, παρατέθηκε γεύμα προς όλους τους νεοφώτιστους και τους παρευρισκόμενους από την ευρύτερη περιοχή του Κινταμάλι, προσφορά του αδελφού μας Χρήστου Παρτσενίδη από την Αυστραλία.

Με τη χάρη του Θεού, υπάρχουν εκατοντάδες αδελφοί μας, οι οποίοι επιθυμούν να κατηχηθούν και να βαπτιστούν. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν βαπτίσεις κι άλλων αδελφών μας από την ευρύτερη περιοχή της Ιρίνγκα.