Ημέρα χαράς για την Επισκοπή Αρούσας

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ομαδικές βαπτίσεις κατηχουμένων στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Ο κόσμος που επιθυμεί να ασπαστεί την Ορθοδοξία είναι πολύς. Το «Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε» ακούστηκε για ακόμη μια φορά στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι Ιρίνγκας. Ανάμεσα στους νεοφώτιστους υπήρχαν και νεογέννητα βρέφη, που μετά τη συμπλήρωση σαράντα ημερών τα έφεραν οι γονείς τους να λάβουν το Άγιο Βάπτισμα, γεγονός που φανερώνει ότι η ορθόδοξη παράδοση γίνεται σιγά σιγά κτήμα των απλών ανθρώπων της Αφρικής. 

Με τη χάρη του Θεού και τη βοήθεια όλων των μελών της Ιεραποστολικής Στέγης και των φίλων της Ιεραποστολής, το κατηχητικό έργο στην Κεντρική Τανζανία συνεχίζεται ανοίγοντας νέα ιεραποστολικά μονοπάτια. Είμαστε ευγνώμονες στην αγάπη όλων σας, η οποία όλα αυτά τα χρόνια μας στηρίζει στον αγώνα της πνευματικής προσφοράς και της φιλανθρωπικής διακονίας. 

Μετά τη Θεία Λειτουργία παρατέθηκε γεύμα, προσφορά των ομογενών αδελφών μας από τη Γερμανία, οι οποίοι έχουν συστήσει μια άτυπη φιλανθρωπική ομάδα και με την καθοδήγηση της αδελφής μας Σάρρας Αμανατίδου συνδράμουν σε κάθε ανάγκη της ιεραποστολικής μας διακονίας στην Κεντρική Τανζανία.

Παρακάτω παρατίθεται και ένα κείμενο που μας απέστειλαν με αφορμή τις σημερινές βαπτίσεις:

«Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε, Αλληλουΐα».

Μόνο κατάνυξη, χαρά και δοξολογία προς τον Πανάγιο Τριαδικό Θεό μας αναφωνεί η ψυχή μας ζώντας νοερά το Μέγα Μυστήριο του Βαπτίσματος των αδελφών μας στη μακρινή Τανζανία. Από την Κατήχηση έως το λουτρό του Αγίου Βαπτίσματος. Ενδύονται Χριστό, φωτίζονται ψυχές και αφήνονται με εμπιστοσύνη και βαθιά πίστη στο έλεος και την άπειρη αγάπη του Θεού!!! Θερμές ευχαριστίες οφείλονται σε όλους τους φίλους μας, διότι όλα αυτά τα χρόνια με την αγάπη τους αγκαλιάζουν τα παιδιά μας στην Αφρική, ως ανάδοχοι στις βαπτίσεις, αλλά και γενικώς συμβάλλοντας με οποιοδήποτε τρόπο στο Ιεραποστολικό Έργο της Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Ευχαριστούμε, επίσης, όλους τους πατέρες για την εμπιστοσύνη τους, που μέσα στο δύσβατο αυτό έργο, που με τη χάρη του Θεού επιτελούν, μοιράζονται μαζί μας σκέψεις, εμπειρίες και οραματισμούς. Ευχόμαστε προς τους νεοφώτιστους αδελφούς μας, δι’ ευχών του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας κ. Αγαθονίκου και όλων των πατέρων, ό,τι καλύτερο στη ζωή τους, προς σωτηρία της ψυχής τους. Ολοι μαζί, συν Θεώ, μπορούμε να συνεχίσουμε δυναμικά τον ιεραποστολικό αγώνα της προφοράς και της θυσίας.

Με αγάπη Χριστού, εκτίμηση και άπειρο σεβασμό,  Σάρρα Αμανατίδου🌹🌹🌹