Η Κυριακή των Βαΐων στην Επισκοπή Αρούσας στην Κεντρική Τανζανία

Σε κάθε γωνιά της Κεντρικής Τανζανίας εορτάστηκε η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα. Οι πιστοί κρατώντας στα χέρια τους τους κλάδους των φοινίκων έψαλλαν θριαμβευτικά το απολυτίκιο της εορτής. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας κ. Αγαθόνικος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αρούσας και διένειμε στους πιστούς τα κλαδιά των φοινίκων.

Σε όλες τις ενορίες της περιφέρειας Ιρίγκα τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία απ’ όπου μοιραζόμαστε μαζί σας ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα. Στο Ιεραποστολικό Κέντρο Ιρίγκας οι ιερείς και τα παιδιά του ορφανοτροφείου έπλεξαν σταυρουδάκια, τα οποία διανεμήθηκαν στους πιστούς, ενώ στο χωριό Μαφλούτο οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν ομοθυμαδόν στο Ναό του Προφήτη Ηλία.

Στην πόλη της Αρούσας το πανηγυρικό κλίμα συνεχίστηκε και μετά τη Θεία Λειτουργία με τις βαπτίσεις των νεοφωτίστων αδελφών μας. Μικροί και μεγάλοι με πολλή χαρά εισήλθαν στο βαπτιστήριο, για να ενταχθούν κι αυτοί στη μεγάλη οικογένεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Τέλος, στο Ιεραποστολικό Κέντρο Ιρίγκας προσφέρθηκε γεύμα δωρεά της οικογένειας Φόλιου εις μνήμην του πατρός τους Γεωργίου.