Στιγμές κατηχητικής διακονίας

Η χαρά των παιδιών είναι τεράστια, όταν οι ιερείς μας επισκέπτονται τα σχολεία τους, για να τους μιλήσουν για τον Χριστό, την Παναγία, τους Αγίους και την ορθόδοξη πίστη. Το έργο της κατήχησης προχωράει και εξαπλώνεται σε κάθε γωνιά της Κεντρικής Τανζανίας. Κινητήριος δύναμη αυτής της προσπάθειας αποτελεί η αγάπη των κληρικών για την Εκκλησία και τον Επίσκοπό τους.

Εκτός από τα σχολεία η κατήχηση πραγματοποιείται και στις ενορίες των χωριών, όπου τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι, εκτός από τη θεωρητική γνώση διδάσκονται και τη βυζαντινή μουσική, ώστε να μπορούν να ψάλλουν στη Θεία Λειτουργία και τις λοιπές ιερές ακολουθίες των ενοριών.

Συνήθως, στις κατηχητικές συνάξεις διανέμονται και μικρά δωράκια, ευλογίες, όπως εικονάκια, θρησκευτικά φυλλάδια, γλυκίσματα κ.α.

Ο νεανικός ζήλος και η χαρά που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες, είναι η ελπίδα της Εκκλησίας μας στην Αφρική! Ας μην αφήσουμε αυτή τη φωτιά της πίστεως να σβήσει! Όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε τον ευλογημένο αγώνα των νεανικών αυτών ψυχών!