Η καρδιά της Ιεραποστολής χτυπά στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής Κρήτης

Στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας από τα πρώτα βιβλία που μεταφράστηκαν στα Σουαχίλι, ήταν το βιβλίο του Αγίου Πορφυρίου με τίτλο «Ο Χριστός είναι το παν», το οποίο εκδόθηκε με τη συνδρομή της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Χανίων.
Το μοναστήρι αυτό, από τα χρόνια της ιεραποστολικής μας διακονίας, συνέδραμε στις διάφορες ανάγκες μας, υλικά και πνευματικά. Πρόσφατα η Γερόντισσα Θεοξένη, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, δέχθηκε να φιλοξενήσει στο μοναστήρι τη δόκιμη μοναχή Θέκλα, από την Τανζανία, προκειμένου να μάθει τη μοναχική ζωή.


Ταπεινά ευχόμαστε, οι ευλογίες που θα αποκομίσει από την άσκησή της στην Ιερά Μονή της Χρυσοπηγής, να αποτελέσουν πολύτιμη παρακαταθήκη για τη μετέπειτα διακονία της στην Τανζανία.


Κατά τις ημέρες της παραμονής μας στην Κρήτη πραγματοποιήσαμε επισκέψεις σε χριστιανικές κατασκηνώσεις του νησιού, όπου έγιναν προβολές υλικού και ομιλίες για το ιεραποστολικό έργο της Επισκοπής Αρούσας και τη συνεισφορά της Ιεραποστολικής Στέγης. Η ένθερμη συμμετοχή των νέων στη συζήτηση και το ενδιαφέρον τους για την Ιεραποστολή μας γέμισαν με αγαθές ελπίδες, ότι το φιλότιμο, η αγάπη και διάθεση προσφοράς προς τον πλησίον δεν έχουν εξαλειφθεί από τις καρδιές των ανθρώπων, παρ’όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.