Επιθυμία πολλών χωριών να κατηχηθούν

Νέα ιεραποστολικά μέτωπα ανοίγει η πρόνοια του Θεού στην περιφέρεια της Ιρίνγκα, καθώς πολλοί άνθρωποι και ολόκληρα χωριά ζητούν να κατηχηθούν στην ορθόδοξη πίστη και να λάβουν το Άγιο Βάπτισμα. Νέος σταθμός το χωριό Μτακούτζια, ανάμεσα στα ορθόδοξα χωριά Μλόα και Σασαμάμπο, όπου μετά τις πρώτες κατηχήσεις πραγματοποιήθηκε υπαίθρια Θεία Λειτουργία από τους πατέρες που διακονούν στο Ιεραποστολικό Κέντρο και με τη συμμετοχή πιστών από τα γύρω χωριά και των κατηχουμένων αδελφών μας.

Την ίδια στιγμή, η κατηχητική διακονία εξαπλώνεται στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Μασέγκε, νοτιοδυτικά της Ιρίνγκα και σε υψόμετρο 2.000 μέτρων. Ο πρώτος πυρήνας πιστών και η λειτουργική ζωή του ιερού ναού των Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Λουκά του Ιατρού με τις συχνές ιερές ακολουθίες και τις Θείες Λειτουργίες με τον τακτικό ιερέα τους πατέρα Χρυσόστομο προσέλκυσαν ανθρώπους από τη γύρω περιοχή, οι οποίοι ζητάνε να κατηχηθούν, να γνωρίσουν την ορθόδοξη πίστη και να βαπτιστούν.

Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ναό του χωριού, εκτός από τους ενορίτες, προσήλθαν και οι κατηχουμένοι, οι οποίοι είχαν την ευλογία να ακούσουν το κήρυγμα και να γνωρίσουν νέα πράγματα για την ορθόδοξη πίστη. Τέλος, προσφέρθηκε γεύμα, με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων, δωρεά:

  • της οικογένειας Αλατζή υπέρ αναπαύσεως Χαραλάμπους,
  • ανωνύμου εις μνήμην Χαραλάμπους, Θεοδώρας, Γεωργίου και Φωτεινής,
  • ανωνύμου εις μνήμην Ελευθερίου Μαλιάρα.