Ένας νέος Πρεσβύτερος από την Επισκοπή Αρούσας

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄ ένας ακόμη ευσεβής νέος από την Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, ο πατήρ Νικηφόρος Illomo, έλαβε τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Από μικρό παιδί μεγάλωσε μέσα στο Ιεραποστολικό Κέντρο Ιρίνγκας συμμετέχοντας σε κάθε δράση της Εκκλησίας, ενώ παράλληλα διακονούσε και ως πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και Παναγίας Δεξίας στο Ιεραποστολικό Κέντρο Ιρίνγκας της Επισκοπής Αρούσας.

Ο νεοχειροτονηθείς π. Νικηφόρος μαζί με τον π. Μάρκο Kalinga και τον Σαμψών διακονούν εδώ και δύο χρόνια στην έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πλησίον του Πατριάρχου, όπου έμαθαν την ελληνική γλώσσα και έλαβαν τις απαραίτητες θεολογικές γνώσεις κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στην Πατριαρχική Σχολή ”Άγιος Αθανάσιος”.

Ταπεινά ευχόμαστε, η χάρις του Θεού να καθοδηγεί τα βήματά του στην ιερατική του διακονία και μαζί με τους υπόλοιπους αδελφούς του να μεταφέρουν την αγάπη τους για τον Χριστό και την Εκκλησία σε ολόκληρη την Τανζανία!

Anastahili! Άξιος!