Ένα αλλιώτικο σχολικό γεύμα

Η μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η εορτή του χαρμόσυνου μηνύματος για την σωτηρία του ανθρώπου και του κόσμου όλου γιορτάστηκε με ένα ξεχωριστό τρόπο στο μακρινό χωριό Ιποάσι της Ιρίνγκα. Ο ναός του Ευαγγελισμού στο χωριό των Μασσάι γέμισε ασφυχτικά από τους πιστούς που προσήλθαν να τιμήσουν τη μητέρα όλων μας, την Παναγία, και να ζητήσουν τις μεσιτείες της!

Με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου τελέστηκε λαμπρό ιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο συμμετείχαν ιερείς από τις παρακείμενες ενορίες, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πανηγυρική λιτανεία προς αγιασμό του τόπου και των πιστών.

Η πανηγυρική αυτή ημέρα όμως έκρυβε και μια έκπληξη για τα παιδιά του παρακείμενου δημοτικού σχολείου. Πάγια τακτική της Επισκοπής Αρούσας είναι η παράθεση μεγάλων γευμάτων μετά την Θεία Λειτουργία στα διάφορα χωριά. Το συγκεκριμένο γεύμα όμως δεν προσφέρθηκε στον αύλειο χώρο του ναού, αλλά από νωρίς το πρωί οι γυναίκες είχαν ανάψει τις φωτιές και προετοιμάσει τα καζάνια στο προαύλιο του σχολείου. Ενώ οι μαθητές και οι δάσκαλοι συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία, η Παναγία είχε μεριμνήσει για το μεσημεριανό τους φαγητό. Ένα φαγητό αλλιώτικο από το καθημερινό που προσφέρεται στο σχολείο και αποτελείται από ένα χυλό καλαμποκιού και σιτηρών. 

Μετά την απόλυση της Λειτουργίας οι μαθητές και όλοι οι πιστοί γεύθηκαν το ζεστό φαγάκι, που περιελάμβανε και ψαράκια, προσφορά της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων Θεσσαλονίκης και της κυρίας Φράγκου Κυριακής, η οποία, παρ’ όλο το μεγάλο έργο που επιτελεί στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, δεν ξεχνά την Τανζανία και τα παιδάκια της. Την ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε ο Άγιος Διονύσιος να ευλογεί το σπουδαίο έργο που επιτελεί  με τους εκλεκτούς συνεργάτες της.