Χριστουγεννιάτικα δώρα σε οικογένειες της Τανζανίας

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα όλοι μας ασχολούμαστε με τις προετοιμασίες για το εορταστικό τραπέζι, το οποίο θα αποτελέσει αφορμή χαράς και συνάντησης ολόκληρης της οικογένειας. Στην Αφρική, πολλές οικογένειες δεν έχουν τα “απαραίτητα” αγαθά, όπως συμβαίνει στις “πολιτισμένες” κοινωνίες. Παρ’ όλα αυτά η χαρά είναι έκδηλη και ξεχύνεται αστείρευτα από την ψυχή και τα φωτεινά πρόσωπα μικρών και μεγάλων.

Εν αναμονή της εορτής των Χριστουγέννων, η Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, ανταποκρινόμενη στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των απλοϊκών ανθρώπων της πάμπτωχης περιοχής της Ιρίνγκα, προχώρησε στη διανομή τροφίμων, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα τραπέζια να γεμίσουν κατά την ημέρα αυτή. 

Λίγο ρύζι, κοτόπουλο, γάλα και υποδήματα (παπούτσια, παντόφλες) για τα μικρά παιδιά σκόρπισαν χαμόγελα σε όλους τους αδελφούς μας σε πολλά χωριά της περιφέρειας Ιρίνγκα, οι οποίοι ευγνωμονούσαν τους αδελφούς του από την Ελλάδα, οι οποίοι με την αγάπη τους, παρά τις υπαρκτές δυσκολίες, στηρίζουν το έργο της Ιεραποστολής.

Τα τρόφιμα που διανεμήθηκαν είναι προσφορά των:

  • Γκιάτα Μαριάνθης εις μνήμην του συζύγου της Βασιλείου και της μητρός Αικατερίνης,
  • Ρούσου Ελένης εις μνήμην του αδελφού της Ιωάννη
  • Χρηστάκη Αικατερίνης εις μνήμην Φιλίππου, Γεωργίας και Παναγιώτου,
  • Ανωνύμων δωρητών εις μνήμην: Χρήστου, Αθανασίου, Κωνσταντίνου, Αντωνίου, Δημητρίου, Ελισάβετ, Γεωργίου, Χρήστου, Ευστρατίας και Αντωνίου. 
Διανομή τροφίμων σε χωριά της Τανζανίας