ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΤΟΝΤΟΜΑΣ

Ως Ιεραποστολική Στέγη χαιρετίζουμε την εγκατάσταση ενός νέου μέλους της Ορθόδοξης Ιεραποστολικής διακονίας στην Κεντρική Τανζανία. Ο π. Ερμόλαος Ιατρού, έχοντας πολυετή εμπειρία από τη διακονία του σε ιεραποστολικά κλιμάκια της Αφρικής, εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Ντοντόμα, τη νέα πολιτική πρωτεύουσα της Τανζανίας, η οποία υπάγεται στη δικαιοδοσία της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου κ. Αγαθονίκου ξεκίνησαν οι πρώτες προσπάθειες εξεύρεσης ενός προσωρινού χώρου διαμονής όπου θα τελούνται οι ιερές ακολουθίες και η Θεία Λειτουργία.

Η Ντοντόμα είναι μια πόλη στην οποία δεν υπήρχε, μέχρι στιγμής, μόνιμη ορθόδοξη παρουσία. Εκεί στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες του κράτους και τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας. Η παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας κρίνεται απαραίτητη στην πόλη αυτή, η οποία λόγου του χαρακτήρα της και των δομών που φιλοξενεί, αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς για όλους τους πολίτες της Τανζανίας.

Από την ημέρα της ενθρονίσεώς του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, οραματίζονταν την ίδρυση ενός Ιεραποστολικού Κέντρου στην πρωτεύουσα της χώρας, στην οποία εδρεύουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και από εκεί περνά ένα σημαντικό ποσοστό της νέας γενιάς της Τανζανίας. Οι νέοι της χώρας αποτελούν το μέλλον της. Σε αυτούς στηρίζουν τις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο αύριο. Είναι χρέος μας  να προσφέρουμε ή καλύτερα να μεταλαμπαδεύσουμε, σε αυτά τα παιδιά, το ανέσπερο φως της Αναστάσεως του Χριστού, που πλημμυρίζει τις καρδιές των ανθρώπων με πίστη και ελπίδα!

Για την εξυπηρέτηση των πρώτων αναγκών εκμισθώθηκε, προς το παρόν, ένας χώρος για την κατοικία του π. Ερμολάου, στον αύλειο χώρο του οποίου θα τοποθετηθούν λυόμενα κτίρια, τα οποία θα στεγάσουν, προσωρινά, την Εκκλησία, το μεταφραστικό κέντρο και έναν ξενώνα για τους διακονητές και κατηχητές.

Έχουν ήδη ξεκινήσει προσπάθειες για την εξεύρεση οικοπέδου, στο οποίο πρόκειται να κτιστεί Ιεραποστολικό Κέντρο, ώστε να στερεωθεί η Ορθοδοξία και να αποκτήσει μια σοβαρή παρουσία στην πρωτεύουσα της χώρας.

Ας στηρίξουμε με την καρδιά τη συνολική προσπάθεια που επιτελείται στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας με μοναδικό στόχο τη διάδοση του Ευαγγελικού Λόγου και την στήριξη των ιθαγενών αδελφών μας!    

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι έφτασε στη Ντοντόμα το πρώτο κοντέινερ με απαραίτητα είδη για το ξεκίνημα του ιεραποστολικού έργου και για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της πρώτης ενορίας που δημιουργήθηκε με τις προσπάθειες του πατρός Ερμολάου και της οικογένειάς του.